Iskusne domaćice kažu da je lakše napraviti domaće njoke nego otići do prodavnice. Ovaj italijanski specijalitet, koji se već vekovima pravi od krompira, brašna i jaja, razlikuje se od regije do regije, ali se uvek služi kao prvo jelo ili predjelo. Lombardijske, toskanske, sardinijske, sa sirom, spanaćem, raznim začinima, njoke su deo italijanske istorije još od Rimskog carstva, ali i deo svetske gastronomske baštine. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, upoznajući gledaoce sa zanimljivim receptima sa svih strana sveta, u novoj epizodi Gastronomada, u ponedeljak, 13. juna, u 13:25, na RTS 1, naučiće nas kako da pripremimo domaće njoke sa kobasicama i mocarelom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.