Kada kažemo džem prvo pomislimo na nešto slatko. Ovde je, međutim, reč o džemu od crvenog luka, koji je fantastičan prilog uz razna pečenja, burgere ili sireve. Smatra se da je francuski specijalitet, a priprema se u većini velikih svetskih gastronomija. Simpatične čamdžije dobacivale su dok su Danijela Mijailović Timić i naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, na keju u Pančevu, pripremale američko drpano prase sa džemom od crvenog luka. Dana je turistički vodič i pravi gastronomad kao i naša Kaja. Putujući po svetu prikupljala je zanimljive recepte i ideje za pripremanje hrane, pa je tako u svom skromnom stanu u Pančevu počela da priprema džem od crvenog luka, ali i razne pikantne i slatko ljute dodatke za savršena jela. Kaju je inspirisala da pripremi i slasni kačamak sa džemom od crvenog luka.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.