Čuvena meksička umetnica Frida Kalo nije ostavila iza sebe samo dela kojima se dive ljudi širom sveta, već je vreme volela da provodi i spremajući tradicionalna meksička jela, koje je njen muž, slikar Dijego Rivera, sa radošću jeo. Frida je provodila sate u kupovini i spremanju hrane. Uživala je dok je pripremala dekoracije za trpezarijski sto, gde su jeli Dijego i ona i njihova proširena porodica. U knjizi Gvadalupe Riviera i Mari-Pjer Kole “Fridine fijeste: Recepti i sećanja na život sa Fridom Kalom” nalazi se više od 100 recepata koji su ostali iz Fridine kuhinje.
Voće je često bilo tema i u Fridinim slikama i smatra se da je to metafora za njen lični život i unutrašnje stanje. U čast ove slavne umetnice Katarina Petrović Kaja pripremila je crnu krticu iz Oaksake i pastu sa spanaćem po receptu Fride Kalo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.