Gulaš od jepura
1 kg zečetine
1 kg crnog luka
ulje
1 kašika suvog začina
1 list lovora
1 kašičica mlevenog bibera
500 ml sosa od paradajza
voda za nalivanje
slatka začinska paprika
ljuta začinska paprika
svež peršun
so
Česnica
500 g kukuruznog brašna
150 ml ključale vode
so
grančice suvog bosiljka
Način pripreme
1. Gulaš: Luk iseći na rebarca, posoliti ga i propržiti na ulju dok ne omekša i dobije lepu žutu boju. Za to vreme odvojiti meso od kostiju i iseći na komade veličine zalogaja.
2. U propženi luk dodati meso, sve začine i dobro promešati. Naliti vodom i sosom od paradajza iponovo dobro promešati. Ostaviti da se krčka u ekspres loncu sat vremena ili 4 sata u običnom loncu ili kotliću.
3. U gotov gulaš dodati malo slatke i ljute mlevene začinske paprike, kuvati još nekoliko minuta, pa servirati u dobok tanjir. Dekorisati svežim peršunom.
4. Česnica: U posudu sa brašnom sipati ključalu vodu, posoliti, pa mikserom umutiti testo. Testo staviti u tepsiju sa papirom za pečenje, ubaciti novčić i grančice bosiljka u testo. Vlažnim dlanovima uglačati testo i viljuškom iscrtati linije. Česnicu peći na 180 stepeni, 30 do 40 minuta.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.