Gustin je neizostavni sastojak za pripremu brojnih slanih i slatkih jela. Zadatak mu je da, kao jestivi skrob, obezbedi vezivanje sastojaka u jelu i potrebnu gustinu. Proizvodi se od kukuruza i smatra se da je zdrav sastojak s obzirom na njegovo prirodno poreklo. Odlikuje ga niska kalorijska vrednost i ima sposobnost da stvara osećaj sitosti po unošenju u organizam. Zbog te osobine nutricionisti ga svrstavaju u namirnice koje pomažu u procesu smanjenja suvišnih kilograma.
Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi Gastronomada, u subotu, 12. marta, u 13:45, pripremiće nam pikantne čitose sa biftekom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.