Gastronomadi tvrde da ne postoji šansa da neko u Izraelu ostane gladan. Izraelska kuhinja zanimljiva je mešavina jela sa svih strana sveta. Najpopularniji su tradicionalni specijaliteti, a moderni šefovi sve češće na menije uvode recepte njihovih baka ili lokalnu i uličnu hranu, ali spremljenu na moderan način. Naš gastronomad Nikola Vučković ugostio je čuvenog kuvara Majkla Kaca, koji je vodio više restorana sa Mišelinovim zvezdicama, a predavao je i u školi Kordon blu u Londonu i od njega naučio kako se priprema falafel od kinoe sa salatom i tahini sosom i riblji kebab sa pečenim lukom i paradajzom u araku. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.