Jerisos – staro selo na istoku Halkidikija krije mnogo priča o hrani. Ovde je napravljena najveća kozija feta ikada. Na svakom koraku je arheološko nalazište nekada antičkog Akantosa, koji su Rimljani nazvali Ericius-Erisos, a Grci mu dali ime koje nosi i danas. Gastronomsku tradiciju ovog kraja obogatili su i grčki doseljenici iz Male Azije, a naš gastronomad Katarina Petrović Kaja naučiće nas kako se, po starim receptima, pripremaju kobasice punjene sirom i recelja, ali i kako izgleda tradicionalni tanjir sa berbe.
Nova epizoda Gastronomada u utorak, 20. septembra, u 15:00, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.