Kikiriki puter (puter od kikirikija) veoma je popularan u zapadnim kuhinjama, a naučnici su otkrili i njegove brojne pogodnosti za očuvanje zdravlja. Odličan je izvor proteina, bogat je biljnim mastima, a u njemu se krije i prava riznica minerala i vitamina. Dokazano je da umerena upotreba pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi, a odličan je i za snižavanje holesterola. Zbog njegovog sastava čest je sastojak u receptima vegetarijanske ili veganske kuhinje.
Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi Gastronomada, u ponedeljak, 28. februara, u 13:30, na RTS 1, pokazaće nam kako da pripremimo salatu od nudli sa kikiriki puterom i kozicama i čokoladni čizkejk sa ovom vrednom namirnicom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.