Za 4 osobe
600 g pilećeg filea
3 kašike mlečnog margarina
1 glavica crnog luka
1 paprika babura
2 čena belog luka
250 g šampinjona
1 kašika brašna
2 dl pileće supe
2 dl mleka
so i biber
muskatni oraščić
Dekoracija
svež peršunov list
Način pripreme
1. Skuvati piletinu u ključaloj vodi, izvaditi je i ostaviti sa strane. Sačuvati tečnost (supu) u kojoj je kuvana piletina.
2. U tiganju rastopiti margarin, pa na njemu propržiti sitno seckani crni luk i papriku. Zatim dodati sitno seckani beli luk i šampinjone isečene na četvrtine. Sve posoliti i začiniti muskatnim oraščićem, po želji.
3. Piletinu iseći na komade veličine zalogaja, posoliti i pobiberiti. Zatim ih dodati u tiganj.
4. U malo mleka razmutiti brašno, pa dodati u tiganj. Dodati preostalo mleko i pileću supu. Jelo krčkati svega nekoliko minuta na srednjoj vatri, često mešajući, dok se svi ukusi ne sjedine, a sos postane željene gustine.
5. Gotovo jelo ukrasiti svežim peršunovim listom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.