Kulinarstvo u Rusiji: Gastronomad – nova epizoda u subotu, 18. novembra, u 13:50, na RTS 1

Ruska tradicionalna kuhinja, kao i moderna gastronomija, jedna je od najraznovrsnijih, ali i često zapostavljena u savremenim vodičima. Kombinacija je narodnih jela i kulinarskih majstorija, koje su se pripremale za bogate carske i plemićke gozbe. Obiluje specijalitetima od ribe, mesa, raznih vrsta čorbi i testa. Svi su čuli za boršč, peljmene punjene goveđim i svinjskim mlevenim mesom, kavijar ili čuvene krabe sa Kamčatke. Malo je poznato da su specijaliteti od goveđeg jezika veoma popularni u ovoj zemlji. Svi koji su ga probali, naročito dinstani jer je sočniji, znaju da je u pitanju prava poslastica koja, kada se jednom proba, nikada ne zaboravlja. Kuvani jezik, topao ili hladan, veoma je izdašan, a salata od jezika čuveni je ruski specijalitet.

Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja priprema nam ruske vatruške i goveđi jezik u sosu od višanja. Prijatno gledanje!

image_pdfPDFimage_printŠtampa