Lava kolač
150 g margarina bakes & cakes
100 g crne čokolade
150 g žutog šećera
3 jaja
1 štapić burbon vanile
50 g brašna tip “400”
50 ml slatke pavlake
¼ kašičice morske soli
Način pripreme
U mikrotalasnoj pećnici otopiti 100 g margarina i crnu čokoladu. Odvojeno otopiti još 50 g margarina za
premazivanje kalupa. Promešati istopljen margarin i čokoladu, pa dodati šećer. U posudu dodavati jedno
po jedno jaje i mutiti mikserom. Dodati semenke iz štapića vanile i promešati. Na kraju, dodati 2 pune
kašike brašna, malo soli i promešati. Kalupe premazati istopljenim margarinom i napuniti filom skoro do
vrha. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 7-10 minuta, u zavisnosti od veličine kalupa. Kada se kolač ispeče
ostaviti kratko da se ohladi kako bi se lakše izvadio iz kalupa. Preseći kolač da iscuri čokolada i preliti sa
malo slatke pavlake.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.