500 g brašna
1 jaje
1 kašičica soli
2 dl toplog mleka
1 dl vode
1 kesica suvog kvasca
1 kesica burbon vanila šećera
Za premazivanje
100 g omekšalog margarina
1 žumance
Preliv
½ dl vode
60 g čokolade za kuvanje
kora od ½ pomorandže
kora od ½ limuna
2 kašike prah šećera
Način pripreme
1. Zamesiti testo i ostaviti da poraste. Testo podeliti na dve jufke i premesiti ostaviti da odstoji 20 minuta. Jufke premazati margarinom i razvući kao za pitu, što tanje.
2. Testo zatim urolati sa jedne i sa druge strane i nožem odvojiti rolate. Rolate iseći na komade dužine 15 cm. Poređati u nauljen pleh. Žumance umutiti sa nekoliko kapi vode i premazati kiflice. Ostaviti ih da narastu oko sat vremena. Ponoviti postupak sa drugom jufkom.
3. Peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
4. Istopiti čokoladu u malo vode, dodati rendanu koru pomorandže i limuna i šećer u prahu.
5. Pečene kiflice služiti tople, prelivene čokoladnim prelivom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.