300 g svinskog vrata ili ruže
300 g belih bubrega
250 g ćevapa
250 g juneće džigerice
Ragu
200 g crnog luka
2 paprike
½ ljute papričice
4 veća paradajza
1 kašika slatke začinske paprike
1 kašičica bibera
1 kašika suvog začina
½ dl ulja
Dekoracija
svež peršun
Način pripreme
1. Ragu: U većoj šerpi na malo ulja propržiti sitno isečen crni luk, a kada luk omekša i papriku isečenu na kocke. Paradajz oljuštiti, iseći sitno i dodati u šerpu. Krčkati na tihoj vatri da se povrće termički obradi ali ne i raskuva. Pred kraj dodati slatku začinsku papriku i suvi začin.
2. Svinski vrat iseći na veličine zalogaja, a bele bubrege i džigericu na malo deblje šnicle. Svo meso i iznutrice i ćevape ispržiti u tiganju tako da ostane sočno. Kada je meso gotovo, iseći ga na komade veličine zalogaja i prebaciti u šerpu sa raguom.
3. Sve dobro lagano promešati i vratiti na vatru još 3 do 4 minuta.
4. Posuti sitno seckanim peršunovim listom. Služiti toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.