Iako se smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Sadrži mnoge korisne hranljive sastojke, kao i antioksidante koji mogu da pomognu u lečenju, pa čak i u sprečavanju nekih zdravstvenih stanja. Krastavci imaju malo kalorija i sadrže veliku količinu vode i rastvorljivih vlakana, što ih čini idealnim za pospešivanje hidratacije i pomaganje u gubitku kilograma.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja ruši barijere ukusa, prkosi pravilima tiganja i gleda kulinarske tabue pravo u oči, a nova epizoda će pokazati svu Kajinu smelost. U ponedeljak, 5. septembra, u 15:05, na RTS 1, Kaja nam priprema pravu letnju zakusku – krastavce punjene mlevenim mesom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.