Za 12 komada
Testo
150 g mekinja
200 g brašna
kašičica soli
kašičica sode bikarbone
2 jaja
2 kašike meda
350 ml jogurta
100 g šećera
30 g margarina
40 g suvog grožđa
30 g crne čokolade
30 g badema
cimet po ukusu
Način pripreme
1. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni. Podmazati kalupe za mafine.
2. U jednoj činiji pomešati mekinje, brašno, so i sodu bikarbonu. U drugoj umutiti jaja, dodati jogurt, šećer, margarin i med.
3. Sjediniti obe smese, te ih dobro umutiti. Dodati cimet po ukusu, suvo grožđe, bademe i čokoladu. Promešati dobijenu masu.
4. Dobijenu masu sipati u kalupe do 2/3 zapremine. Peći ih 20 minuta.
5. Posle vađenja iz pećnice, hladiti mafine 10 minuta u kalupima, a zatim još 20 minuta bez kalupa, na metalnoj rešetci.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.