Podno planine Jablanice, na nadmorskoj visini od 700 metara, selo Radožda „priklješteno“ je između Ohridskog jezera i strmih brda. Poslednje je naseljeno mesto na zapadnoj strani jezera, pre albanske granice. Turistima je poznato po crkvi Svetog arhangela Mihajla, smeštenoj u pećini koja gleda ka jezeru. Očaravajuća priroda Ohridskog jezera, istorija, kulturno nasleđe i divni ljudi bili su dovoljan razlog da naš gastronomad Katarina Petrović Kaja poseti ovo bajkovito mesto i od novinara Nauma Kutanovskog sazna nešto o tradiciji ovog kraja, a od Anđelka i Irene Šoposki nauči kako se pripremaju lokalni specijaliteti tresena pastrmka i kolač sa makom. Kaja je, kao dodatak, u studiju pripremila i ohridsku pastrmku na tavi. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.