Pasulj – kralj svake trpeze: Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 25. januara, u 12:20, na RTS 1
Za pasulj se kaže da je kralj svake trpeze. Jelo napravljeno od pasulja odličan je izvor proteina, a sadrži i obilje hranljivih vlakana, minerala i vitamina. U samom pasulju nema masti, holesterola i natrijuma, a mnoge sorte pasulja odličan su izvor kalijuma. Širom sveta mogu da se pronađu mnogi regionalni specijaliteti od ovog povrća, koji podrazumevaju polako kuvanje sa mešavinom povrća i mesa u zavisnosti od regiona. U Srbiji se najčešće priprema čorbast pasulj, ali i prebranac, zapečen u rerni.
Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi Gastronomada, naučiće nas da pripremimo nešto novo – vegansku džambalaju i slatki pasulj.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 25. januara, u 12:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.