Testo
200 g brašna
2 kašike ulja
½ kašičice soli
1 kesica suvog kvasca
2 dl mlake vode
Nadev
200 g paradajz pelata
½ kašičice origana
½ kašičice ruzmarina
½ kašičice bibera
½ kašičice suvog začina
2 crvene parike
250 g rendanog pirotskog kačkavalja
100 g suvog vrata
200 g peglane pirotske kobasice
Način pripreme
1. Zamesiti testo od svih sastojaka i ostaviti da raste na toplom mestu.
2. Pelat usitnti u blenderu i začiniti. Sir izrendati, papriku iseći na kockice, a peglanu kobasicu na tanke listiće.
3. Testo malo premesiti i oklagijom razvući u oblik kruga, premazati uljem. Prebaciti ga u pleh i premazati pelatom tako da obod ostane čist. Rasporediti sir preko pelata, a zatim i suvi vrat i papriku i na kraju peglanu kobasicu.
4. Peći u rerni na 250 stepeni oko 10 minuta, odnosno dok ivice testa ne dobiju lepu rumenu boju.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.