Za 4 osobe
300 g pirinča dugog zrna
2 otkoštana pileća bataka
1 l vode
1 veća šargarepa
1 paškanat
100 g celera
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
½ kašičice cimeta
20 g suvog grožđa
20 g brusnice
4 kašike ulje za prženje
so i biber
Prilog
brokoli
Način pripreme
1. Pileće meso iseći na veličinu zalogaja i staviti u kipuću vodu sa izrendanim korenastim povrćem. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kada provri, ostaviti da se kuva oko 15 minuta. Nakon kuvanja procediti supu i ostaviti sa strane.
2. U dubljem tiganju zagrejati 4 kašike ulja i uz stalno mešanje propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kada luk omekša dodati pirinač, suvo grožđe i cimet. Uz stalno mešanje propržiti sve zajedno 1 minut.
3. Nakon toga, dodati meso i korenasto povrće kuvano u supi i sve dobro promešati. Naliti dobro supom u kojoj se kuvala piletina tako da sve u tiganju bude pokriveno tečnošću.
4. Kada proključa utišati vatru na minimum i pokriveno ostaviti da krčka 15 minuta. Pred kraj proveriti da li je pirinač kuvan.
5. Servirati uz blanširani brokoli.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.