Za 4 osobe
300 g pirinča dugog zrna
2 otkoštana pileća bataka
1 l vode
1 veća šargarepa
1 paškanat
100 g celera
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
½ kašičice cimeta
20 g suvog grožđa
20 g brusnice
4 kašike ulje za prženje
so i biber
Prilog
brokoli
Način pripreme
1. Pileće meso iseći na veličinu zalogaja i staviti u kipuću vodu sa izrendanim korenastim povrćem. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kada provri, ostaviti da se kuva oko 15 minuta. Nakon kuvanja procediti supu i ostaviti sa strane.
2. U dubljem tiganju zagrejati 4 kašike ulja i uz stalno mešanje propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kada luk omekša dodati pirinač, suvo grožđe i cimet. Uz stalno mešanje propržiti sve zajedno 1 minut.
3. Nakon toga, dodati meso i korenasto povrće kuvano u supi i sve dobro promešati. Naliti dobro supom u kojoj se kuvala piletina tako da sve u tiganju bude pokriveno tečnošću.
4. Kada proključa utišati vatru na minimum i pokriveno ostaviti da krčka 15 minuta. Pred kraj proveriti da li je pirinač kuvan.
5. Servirati uz blanširani brokoli.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.