Za 2 osobe
batak i karabatak
3 čena belog luka
malo brašna
ulje za prženje
Marinada
1 kašika seckanog mladog luka
1 kašika crvene kari paste
biber
1 kašika sosa od ostriga
sok pola lajma
1 kašičica šećera
prstohvat soli
Prilog
mešano povrće
pirinač
Crvena kari pasta
4 kašike ljutog ajvara
kašičica čili papričice u prahu
3 čena belog luka
rendana kora limete
sok pola limete
30 g svežeg đumbira
1 ljuta papričica (crvena)
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Način pripreme
1. Crvena kari pasta: sve sastojke staviti u blender i seckati dok se ne dobije kompaktna pasta.
2. Sitno iseći (samleti) piletinu.
3. Napraviti marinadu, pa piletinu staviti da se kratko marinira.
4. U tiganju, na malo ulja, propržiti beli luk. Nakon toga dodati začinjenu piletinu. Pržiti na umerenoj vatri uz stalno mešanje.
5. Pileću kožicu obrašnjaviti i pržiti u dubokom ulju dok ne postane hrskava.
6. Skuvati pirinač, a po želji i mešano povrće.
7. Kada je piletina gotova servirati uz povrće i pirinač i hrskavu kožicu od piletine.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.