Počinje 12. sezona Gastronomada: Letnja svinjetina sa komoračem i pasuljem – subota, 20. avgust, u 13:45, na RTS 1

Gastronomad, najpopularnija i najdugotrajnija domaća kulinarska emisija, ulazi u 12. sezonu emitovanja. Osvajanja ukusa odvela su ekipu Gastronomada, između ostalog, u turske gradove Konju i Bursu, grčka sela na Atosu i Halkidikiju, ali i u bajkovite planinske predele oblasti Zagori. Recepti kakvi još nisu viđeni i jela kakva još uvek niste probali, inspirisaće sve gastronome da krenu na put i otkriju nove ukuse i mirise.

Slatkiši, tradicionalna jela sa mesom, testom, nove cake u pripremanju hrane koja je baš zbog toga posebna – deo je onoga što očekuje gledaoce u novoj sezoni Gastronomada. Katarina Petrović Kaja probala je hranu kakvu su pripremali Mevlanini derviši, svetogorski monasi, bilje iz Vikosa, inegolske ćufte, soma iz Iznika, pastrmku iz Vojdomatisa, pečurke iz Vice, kasopitu iz Katopedine, pilav i etliekmek iz Konje, džantik, čorbe sa bamijama i estragonom, jagnjetinu i kobasice iz Jerisosa, specijalitete iz Arnee, Stratonija…i tu nije kraj, jer Kaja nastavlja da traga i po Srbiji kako bi pronašla nova jela koja nose neispričane priče i koja nas vraćaju u prošlost punu lepih uspomena protkanih mirisima iz detinjstva.

U prvoj epizodi, nove, 12. sezone, Kaja nam priprema letnju svinjetinu sa komoračem i pasuljem. Mesojedi, evo recepta za vrele letnje dane kada je uprkos vrućini vaš obrok nezamisliv bez svinjskog mesa. Subota, 20. avgust, u 13:45, na RTS 1.

image_pdfPDFimage_printŠtampa