1 celo pile
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
1 dl ulja
Marinada
1 dl maslinovog ulja
sok jednog limuna
rendana kora jednog limuna
3 čena belog luka
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica slatke aleve paprike
½ kašičice ljute tucane paprike
1 kašičica sveže nane
Prilog
400 g brokolija
Način pripreme
1. U blender staviti sve sastojke za marinadu i dobro izmešati.
2. Pile iseći po dužini leđa na pola, tako da grudi ostanu spojene.
3. U posudu za mariniranje staviti pile i preliti marinadom. Marinadu dobro utrljati u meso i ostaviti da odstoji 2-3 sata.
4. U tepsiju za pečenje staviti krompir u ljusci isečen na kriške, dobro ga nauljiti i posoliti. Preko njega staviti luk isečen na rebarca i marinirano pile. U tepsiju nasutii 2 dl vode.
5. Peći u rerni na 190 stepeni oko 20 minuta prekriveno aluminijumskom folijom i oko 20 minuta bez folije.
6. Servirati toplo sa barenim brokolijem.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.