Za mnoge ljubitelje dobrog zalogaja file je najfiniji komad mesa. Bilo da je svinjski, juneći ili pileći sastavni je deo svih velikih svetskih kuhinja, a nebrojeni su i načini za njihovo spremanje. Kao što je Goč ušuškao jezero Selište, tako je i naš gastronomad Katarina Petrović Kaja ušuškala mocarelu u pileći, a suvu šljivu u svinjski file. Inspirisana prirodom ove planine i potkovana znanjem gastronoma iz Vrnjačke Banje, eto novih ukusnih recepata od kojih se ogladni, u ponedeljak, 12. septembra, u 15:05, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.