Ako je neka namirnica proputovala sveta i našla se u hiljadu priča to je patlidžan. On i dalje nalazi nove priče i nove načine kako da nam ulepša ručak. Smanjenje rizika od bolesti srca, kontrola nivoa šećera u krvi, detoksikacija creva i probavnog sistema, visoka nutritivna i niska kalorijska vrednost, neke su od prednosti plavog patlidžana zbog kojih bi ga trebalo uvrstiti u redovnu ishranu. Priče o ovoj vrednoj namirnici ispričane su u Kini, Indiji, Turskoj, Grčkoj, Italiji, a naš gastronomad Katarina Petrović Kaja odlučila se da nam predstavi pečeni patlidžan sa halumijem i pikantnom kobasicom i pikantni čatni sa patlidžanom i paradajzom.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 24. oktobra, u 15:00, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.