Priče o patlidžanu: Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 24. oktobra, u 15:00, na RTS 1

Ako je neka namirnica proputovala sveta i našla se u hiljadu priča to je patlidžan. On i dalje nalazi nove priče i nove načine kako da nam ulepša ručak. Smanjenje rizika od bolesti srca, kontrola nivoa šećera u krvi, detoksikacija creva i probavnog sistema, visoka nutritivna i niska kalorijska vrednost, neke su od prednosti plavog patlidžana zbog kojih bi ga trebalo uvrstiti u redovnu ishranu. Priče o ovoj vrednoj namirnici ispričane su u Kini, Indiji, Turskoj, Grčkoj, Italiji, a naš gastronomad Katarina Petrović Kaja odlučila se da nam predstavi pečeni patlidžan sa halumijem i pikantnom kobasicom i pikantni čatni sa patlidžanom i paradajzom.

Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 24. oktobra, u 15:00, na RTS 1.

image_pdfPDFimage_printŠtampa