Za 5 osoba
15 komada vrtki
500 g kuvane pšenice
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
200 g smznutog povrća (mix za rusku salatu)
1 dl pavlake za kuvanje
2 kašičice soli
½ kašičice bibera
svež bosiljak po ukusu
½ dl ulja
½ l supe ili fonda
150 g sira kačkavalja
Način pripreme
1. Sitno iseckati crni i beli luk.
2. U odgovarajuću posudu sipati ulje, dodati seckani crni luk, posoliti, pobiberiti.
3. Kada luk dobije staklastu strukturu, dodati kuvanu pšenicu, a zatim mix povrća za rusku salatu.
4. Poboljšati ukus sa bosiljkom i sitno seckanim belim lukom, na kraju dodati pavlaku za kuvanje i rendani sir kačkavalj.
5. Vrtke puniti ovim filom, staviti ih u odgovarajuću posudu, zatim naliti supom ili fondom i kuvati na šporetu oko sat vremena.
6. Tako kuvane vrtke zatim stavliti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15 minuta.
7. Vrtke servirati tople ili hladne, po sopstvenom izboru.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.