Za 5 osoba
15 komada vrtki
500 g kuvane pšenice
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
200 g smznutog povrća (mix za rusku salatu)
1 dl pavlake za kuvanje
2 kašičice soli
½ kašičice bibera
svež bosiljak po ukusu
½ dl ulja
½ l supe ili fonda
150 g sira kačkavalja
Način pripreme
1. Sitno iseckati crni i beli luk.
2. U odgovarajuću posudu sipati ulje, dodati seckani crni luk, posoliti, pobiberiti.
3. Kada luk dobije staklastu strukturu, dodati kuvanu pšenicu, a zatim mix povrća za rusku salatu.
4. Poboljšati ukus sa bosiljkom i sitno seckanim belim lukom, na kraju dodati pavlaku za kuvanje i rendani sir kačkavalj.
5. Vrtke puniti ovim filom, staviti ih u odgovarajuću posudu, zatim naliti supom ili fondom i kuvati na šporetu oko sat vremena.
6. Tako kuvane vrtke zatim stavliti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15 minuta.
7. Vrtke servirati tople ili hladne, po sopstvenom izboru.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.