Povrće iz rerne
400 g krompira
1/2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
½ kašičice sušenog origana
½ kašičice morske soli
½ kašičice bibera šarene mešavine
2 kašike mediteran ulja
½ limuna
2 paradajza
Tuna stejk
300 g tune
½ kašičice morske soli
½ kašičice bibera šarene mešavine
1 kašika mediteran ulja
1 veza peršuna
Način pripreme
Zagrejati rernu na 180C sa upaljenim ventilatorom.
Krompir, oljušten i isečen na kocke, preliti uljem i začiniti sa morskom solju. U začinjeni krompir dodati crni luk isečen na rebarca, beli luk sečen na listiće, biber i origano. Sve izmešati rukama, da se dobro sjedini. Peći 15 minuta, promešati, pa peći još 15 minuta. Nakon toga dodati limun i paradajz isečen na kocke i vratiti u rernu na još 10 minuta.
Posoljen i pobiberen file tune pržiti na tiganju. File tune prepoloviti i servirati na povrće iz rerne. Poslužiti uz dekoraciju peršuna.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.