Odavno je poznato da čarde pružaju nezaboravan gastronomski doživljaj i uživanje pored reke. Siniša je osnovao čardu na Bezdanu i vešt je u pripremanju ribljih čvaraka, perkelta od soma i drugih đakonija od dunavske ribe. Ljubitelji ovakvih specijaliteta uvek mu se vraćaju, što ga čini posebno ponosnim. Kaja je pripremala hrskavi kompot sa jabukama i suvim šljivama, kao slatkiš koji bi se slagao uz jela u kojima je uživala. Pored druženja sa Sinišom, ovoga puta Kaja je prisustvovala i upoznavanju sa najvećim somom kojeg je do sada videla, a kada pravi majstor priprema somovinu nesvakidašnji prizor je i zanimljivo kulinarsko iskustvo.
Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 16. januara, u 14:50, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.