Među beogradskim ribolovcima decenijama se prepričava legenda o džinovskom somu koji živi u dubinama Ade Ciganlije. Priča kaže da su neman videli mnogi ribolovci i kupači, ali da niko još nije uspeo da je ulovi. Bilo kako bilo, oko ove rečne ribe ispričano je obilje ribolovačkih priča, a nisu retki ni ulovljeni primerci teški i više od 100 kilograma.
Somovina se od davnina priprema u našim krajevima oko velikih reka. Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi desete sezone Gastronomada, uz pomoć kuvara Predraga Antića, naučiće nas kako su beogradski alasi pripremali ražnjiće od somovine.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 2. novembra, u 12:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.