Za 10 komada
500 g lisnatog testa
150 g paradajza
150 g mocarele
1 jaje
1 kašika kapra
biber po ukusu
italijanski mix začina
Bešamel sos
2 kašike brašna
2 dl mleka
20 g margarina
½ kašičice muskatnog oraha
½ kašičice soli
Način pripreme
1. Izrendati mocarelu. Oprani paradajz iseći na sitne kockice, dodati iseckani kapar i sjediniti zajedno.
2. Bešamel: u zagrejanu posudu dodati margarin i kada se otopi dodati 2 kašike brašna, kada se malo proprži dodati mleko i uz lagano mešanje kuvati dok se ne izgubi ukus brašna, posoliti i dodati malo muskatnog oraha po ukusu.
3. Razvući lisnato testo oklagijom na radnoj površini debljine pola cm, seći pogačice formom okruglog oblika veličine po želji. Na pogačice u sredinu staviti kašičicu bešamela, malo paradajza, kapra i rendane mocarele. Dodati malo bibera i mešavine italijanskog začina, ivice pogačice premazati umućenim jajetom i poklopiti drugom pogačicom. Pritisnuti ivice da se dobro zalepe.
4. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, 20-25 minuta.
5. Prohladiti pogačice i servirati.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.