Rustične pogačice iz Lećea

Rustične pogačice iz Lećea

Za 10 komada

500 g lisnatog testa
150 g paradajza
150 g mocarele
1 jaje
1 kašika kapra
biber po ukusu
italijanski mix začina

Bešamel sos

2 kašike brašna
2 dl mleka
20 g margarina
½ kašičice muskatnog oraha
½ kašičice soli

Način pripreme

1. Izrendati mocarelu. Oprani paradajz iseći na sitne kockice, dodati iseckani kapar i sjediniti zajedno.

2. Bešamel: u zagrejanu posudu dodati margarin i kada se otopi dodati 2 kašike brašna, kada se malo proprži dodati mleko i uz lagano mešanje kuvati dok se ne izgubi ukus brašna, posoliti i dodati malo muskatnog oraha po ukusu.

3. Razvući lisnato testo oklagijom na radnoj površini debljine pola cm, seći pogačice formom okruglog oblika veličine po želji. Na pogačice u sredinu staviti kašičicu bešamela, malo paradajza, kapra i rendane mocarele. Dodati malo bibera i mešavine italijanskog začina, ivice pogačice premazati umućenim jajetom i poklopiti drugom pogačicom. Pritisnuti ivice da se dobro zalepe.

4. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, 20-25 minuta.

5. Prohladiti pogačice i servirati.

image_pdfPDFimage_printŠtampa