Stevo Karapandža, legenda jugoslovenskog kulinarstva i prva kuvarska televizijska zvezda bivše države biće gost dve emisije najdugotrajnijeg kulinarskog serijala. Posle malih tajni velikih majstora kuhinje, na kojima su odrastale generacije Jugoslovena, Karapandža i dalje nesebično deli kulinarske veštine i odaje tajne koje svako jelo čine posebnim.
Najslavniji kuvar bivše Jugoslavije pripremao je jela i za predsednika države Josipa Broza Tita, ali i za Frenka Sinatru. Sinatra je, kako kaže, jeo njegove špagete u londonskom hotelu Savoy, a Titu je kuvao u zagrebačkom Interkontinentalu, kada je nekadašnji jugoslovenski lider tamo dočekivao nove godine. Život ga je odveo u Švajcarsku, gde je 17 godina, zajedno sa suprugom, vodio svoj restoran. Danas penzionerske dane provodi u Lovranu na Kvarneru.
Karapandža i naš gastronomad Nikola Vučković, u prvoj zajedničkoj epizodi, pripremaju tiramisu po receptu čuvenog kuvara Đovanija i Stevinog prijatelja.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.