Šta se jede i kako se veseli na svadbi u Konji, jednom od najtradicionalnijih gradova Turske? Ovde kuca srce anadolijske gastronomije. Na svadbama je trpeza bogata i ne zna se koje jelo od kojeg bolje izgleda ili koje bi pobedilo po ukusu. Katarina Petrović Kaja, naš gastronomad, posetila je jedno takvo slavlje i gledaocima donela dva stara recepta u kojima su svadbari uživali – pripremiće nam, uz pomoć domaćina, pileću salatu sa pistaćima i alvu sa pinjolama.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 26. septembra, u 15:05, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.