Sve o jajima: Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 5. aprila, u 12:20, na RTS 1
Odavno je utvrđeno da kokošija jaja sadrže skoro sve hranljive sastojke, koje su potrebne čoveku i zato imaju važno mesto u kulinarskoj tradiciji. U piramidi ishrane, jaja su zbog visiokog sadržaja proteina i lako svarljivih belančevina u istoj kategoriji kao i meso. U kulinarstvu imaju široku primenu i veliki je broj slanih i slatkih jela koja mogu da se pripreme od njih.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi Gastronomada, priprema nam pileću supu sa domaćim rezancima, jaja u mlevenom mesu, a povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru naučiće nas i kako se pravi tradicionalni slovački uskršnji specijalitet – velkonočna vaječna tlačenka ili uskršnje punjenje sa povrćem i jajima.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 5. aprila, u 12:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.