Božić se u našim krajevima najsvečanije proslavlja i obiluje lepim običajima, koji vreme oko ovog praznika čine najlepšim u celoj kalendarskoj godini. To je vreme posvećeno onima koje volimo i koje želimo da usrećimo.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja predlaže da na trpezu iznesemo tradicionalnu svečanu božićnu pečenicu, ali pripremljenu sa orasima koji će je oplemeniti i dodati nezaboravan ukus. Pored pečenice, na Kajinoj trpezi toga dana naći će se i grilijaš božićna torta sa orasima.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 4. januara, u 12:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.