Za 4 odobe
2 pakovanja tortilja (16 kom)
ulje za prženje
Fil
800 g junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 konzerva crvenog pasulja (400 g)
so i biber
½ kašičice kima
Prilog
400 g mocarele
crveni kupus
1 paprika
1 krastavac
1 veza mladog luka
Salsa
1 glavica crnog luka
400 g paradajz pelata
1 ljuta papričica
1 čen belog luka
so i biber
¼ kašičice šećera
Način pripreme
1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Posoliti ga. Dodati mleveno meso, pa nastaviti sa dinstanjem sve dok višak tečnosti ne ispari, a meso poprimi miris prženog. Dodati zatim zgnječene čenove belog luka pa sve začiniti solju, biberom i kimom. Pred sam kraj dinstanja dodati pasulj iz konzerve, prethodno ispran pod mlazom vode. Gotov fil ostaviti sa strane.
2. Oko svake dve žice u pećnici okačiti tortilju pa ih ispeći na 200 stepeni.
3. Iseckati povrće za prilog, a sir narendati te ih servirati u odvojene činijice.
4. U blenderu sastaviti usitnjeno povrće i začine za salsu te ih samleti svega par puta da bi se zadržali komadići povrća.
5. Pripremljene tortilje puniti filom, pa prilozima po želji te sve začiniti salsom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.