Turska kuhinja jedna je od najraznovrsnijih, a razlikuje se od regiona do regiona. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja posetila je Bursu, staru prestonicu Osmanskog carstva i upoznala se sa tradicijom i gastronomijom koja se čuva vekovima. Od Semihe i Murdžan naučila je kako se priprema lahmadžun, jelo koje se najčešće jede za doručak, a prodaje se i na kioscima brze hrane. Lahmadžun nazivaju i turska pica, iako ga hrskavo testo i bogato začinjen mesni nadev čine mnogo slasnijim. Kao dodatak, Kaja je u studiju napravila i gozleme, tradicionalne slane turske palačinke ili pitice koje se najčešće prave od beskvasnog testa. Nadev može da bude različit u zavisnosti od regiona ili ukusa, a najčešće su to spanać i feta sir, mleveno meso i luk, rendani kačkavalj, krompir i pečurke.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.