Anadolija je tokom istorije bila most između Azije i Evrope, pa je njena kuhinja, pored turskih korena, bila pod uticajem svih kultura koje su vekovima nastanjivale ovu regiju. Jela u Konji odlikuje jednostavnost, a skromnost velikih ljudi koji su živeli ovde umnogome je uticala i na lokalnu kuhinju. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja posetila je Konju i od Kasima Jazara, čuvenog anadolskog kuvara, naučila kako se pravi tradicionalni etliekmek. Ovaj specijalitet zapravo je testo sa mesom i povrćem. Majstorija je u pecivu, ali i seckanju smeše koja se nanosi na testo. Kaja je inspirisana ovim jelom odlučila da u studiju pripremi i poznatu pitu sa kuvanim korama “Su boregi”.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.