Za 2 osobe
230 g pirinča
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
150 ml belog vina
400 ml goveđe supe
so i biber
40 g parmezana
2 jaja
2 kašike mleka
100 g mocarele
50 g brašna
100 g prezli
ulje po potrebi
Način pripreme
1. U tiganju, na malo ulja, propržiti crni i beli luk, dok ne dobiju staklastu strukturu. Posoliti. Dodati pirinač, pržiti svega 2-3 minuta. Zatim dodati vino i nastaviti sa kuvanjem dok sva tečnost ne ispari, konstantno mešajući.
2. Dodavati po kutlaču supe, konstantno mešajuci dok sva tečnost ne ispari, a sva se supa ne utroši.
3. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Skinuti pirinač sa vatre. Mešajući pirinač, dodati permezan. Prebaciti ga u posudu i ostaviti da se ohladi.
4. Umutiti jedno jaje. Dodati ga u pirinač, pa sve dobro promešati.
5. Napraviti loptice od pirinča tako što za svaku treba iskoristiti dve kašike mase. U centar svake loptice utisnuti kocku mocarele.
6. U manjoj posudi umutiti jedno jaje i mleko. Zatim svaku lopticu uvaljati u brašno, pa u jaja, a onda u prezle. Panirane loptice pržiti u ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvaditi ih na papir da se ocede od viška masnoća.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.