Barbi kuvarica: Gastronomad – nova epizoda u nedelju, 27. avgusta, u 13:15, na RTS 1

Nova epizoda 13. sezone Gastronomada inspirisana je Barbi euforijom, koja je zavladala ovog leta širom sveta, a predstavlja poseban stil života i priču o fensi lutki. Barbi lutka ili punim imenom Barbara Milisent Roberts plastična je lutka visine nešto ispod 30 cm, sa likom odrasle žene koju je 1959. godine predstavila jedna američka kompanija. Brzo je stekla popularnost, a kako je isprobala sve čari života važan segment postalo je i kuvanje. Postoje čuveni Barbi kuvari – “Barbie cookbook”, jedna od lutkica je pasta chef, tu je i ona koja ima kuhinju, pa priprema razna popularna jela, ali i ona „zdrava“ kojima se održava idealna figura.

Naš Gastronomad Katarina Petrović Kaja imala je u detinjstvu svoju kolekciju popularnih Barbika, a danas voli da stavi ružičaste naočare i skuva nesto za prijatelje, baš kao što bi to i Barbi učinila. U ovoj epizodi pripremala je, po originalnom receptu, Barbi pastu, mančmelou i pink jaja.

– Koliko god predstavljala potrošački stil života i bila sinonim za život u ružičastom bila je i model za finansijsku samostalnost žena tog vremena. Svaka žena može da bude Barbi kada kuvanje pretvori u uživanje. Njena karakteristika je i lepota, a ja volim da svako moje jelo izgleda dovoljno lepo i na trenutak me odvede u bajku o devojci koja može sve i ima sve. Ružičaste naočare stavim kada god uživam u dobroj hrani i koliko god da je realnost teška – ističe Kaja.

image_pdfPDFimage_printŠtampa