Za 2 osobe
Testo
400 g brašna
4 dl vode
2 kašike margarina
pileća kocka za supu
Fil
250 g pilećeg filea
½ glavice stepenirnog luka
150 g krem sira
kašičica senfa
so i biber
Za paniranje
2 belanca
prezle
ulje za prženje
Način pripreme
1. Prokuvati piletinu (5-10 minuta) i stepenirni luk u supi napravljenoj od kocke. Začiniti je margarinom, solju i biberom.Kuvanu piletinu i luk ocediti od supe i ostaviti da se prohladi. U prohlađenu supu dodati brašno i na umerenoj temperaturi, na šporetu, mikserom umutiti testo svega nekoliko minuta dok se testo ne veže.
2. Napraviti fil od sitno seckane piletine, kuvanog stepenirnog luka, krem sira, senfa i začiniti solju i biberom.
3. Premesiti testo na malo brašna dok ne postane elastično. Krugove testa filovati masom, formirati u “batačiće” pa ih ispanirati u belancima i prezli. Ispržiti u dubokoj masnoći, na srednje jakoj vatri.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.