Svaki početak je težak… Ali ne i naš !!! Naš je bio radan, pun entuzijazma, eksperimentisanja, traženja sebe i pitanja kako taj Gastronomad treba da izgleda… Bili smo mladi, lepi, kako ko, i orni za rad. Lepi Brka je stvarno još bio lepi, a mnoga jela su tek čekala da budu otkrivena televizijskom svetu. I onda smo davne 2010. krenuli sa izbacivanjem naših gangova. Čikago dip diš, bif Velington, salcburški sufle, suši, piko de galo, batačići iz Manausa… Kulinarski, a i obični televizijski svet je stao u čudu… Bio je potreban gugl translate da objasni svu raskoš talenta ekipe gastronomad i kapetana lepog na čelu. Baba ganuš, bred puding, njujorški čiz kejk, kulebjaka… naočiti Brkati je preko noći postao, lou kost čip flajts, tur operater koji tih petnaestak minuta vodi gde poželi. Vredni gastronomadi su u svojoj kuhinji prštali od inovativnosti, demistifikovali svetsku trpezu i doneli moć u varjače domaćica širom televizijskog neba. Ohrabreni… svi su počeli da kuvaju… Mali i veliki, grubi i nežni, veseli i setni, crni i beli, so i biber… I kad smo mi gastronomadi osetili tu ljubav, tad smo shvatili da naš početak nije bio težak…Bio je vredan toga.