Za 4 osobe
300 g zlatne mešavine povrća
2 glavice crnog luka
200 g suve jagnjeće stelje
1 dl ulja
1 kašičica bosiljka
3 čena belog luka
2 šolje pirinča
½ kašičice soli
1 kašičica bibera
1 l vode
Dekoracija
peršun
Način pripreme
1. Jagnjeću stelju iseći na kocke i skuvati u vodi dok ne omekša.
2. Luk sitno naseckati i u odgovarajućoj šerpi propržiti. Zatim dodati so i biber i dinstati još nekoliko minuta.
3. U šerpu sa lukom dodati zlatnu mešavinu povrća i pirinač i nastaviti sa dinstanjem na laganoj vatri još 5 minuta, uz povremeno mešanje.
4. Pirinač i povrće presuti u vatrostalnu posudu, naliti vodom u kojoj je kuvana stelja i na kraju poređati meso.
5. Poklopiti i peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
6. Služiti toplo.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.