Za Juhor kažu da je misteriozna planina neizmerne lepote. Nalazi se između Velike Morave na istoku, Levča na zapadu, Temnića na jugu i Belice na severu i deo je Rodopskih planina. Iako nema veliku nadmorsku visinu, guste šume inspirisale su i nastanak velikog broja legendi.
Netaknuta priroda i bogat biljni i životinjski svet obezbedili su i da se u ovom delu Levča oduvek dobro jelo. Čuvena je suva Levačka kobasica, koja se proizvodi od svinjskog i goveđeg mesa, a dodatak prirodnih začina daju joj specifičan ukus. Dimi se na bukovom drvetu, a period zrenja i sušenja je do 15 dana. Kaja je od Lazara Jevtića, poznatog kuvara iz ovog kraja, naučila kako se priprema dimljena butkica u sosu od kajmaka sa mlincima, a kao dodatak napravila je kobasice u paradajz sosu sa medom i senfom, poslužene na pireu od krompira.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.