Božićna trpeza često je najbogatija tokom cele godine. Običaji se razlikuju, kao i broj jela koja bi trebalo poslužiti, ali za sve vernike taj dan je prilika da se porodice okupe za stolom i proslave dan radosti i ljubavi, druženja i poštovanja. Božić dolazi posle 40 dana posta, pa se uglavnom na svakoj trpezi nađu česnica i pečenica ili neki drugi specijalitet od mesa.
Katarina Petrović Kaja, naš gastronomad, za Božićnu trpezu predlaže nešto novo – sočni mesni rolat i čokoladni krevetić.
Gastronomad, nova epizoda u sredu, 5. januara, u 13:30, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.