Krupa na Vrbasu nalazi se na oko 25 kilometara od Banjaluke i predstavlja pravi prirodni biser. Kaskadni vodopadi, huk vode, stare vodenice, šetalište duž obala reke Krupe i okolne šume idealna su lokacija za odmor i beg od gradske gužve. Upravo na slapovima Krupe, u jednoj od vodenica, Mladen Rađević melje kukuruz, pšenicu, heljdu, raž i ječam. Posetila ga je ekipa Gastronomada, a Katarina Petrović Kaja, sa gospođom Gospom Vidović, od brašna iz njegove vodenice, pripremila je uštipke sa četiri vrste brašna i Kajine kajzerice, a kao dodatak na tanjiru našla se i fantastična rečna pastrmka.
Gastronomad, nova epizoda u sredu, 11. maja, u 13:25, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.