Testo
1 jaje
50 g svinjske masti
100 g šećera
400 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 ml mleka
Za prženje i serviranje
200 ml suncokretovog ulja
1 kašika šećera u prahu
1 kašičica karamel vanile
Način pripreme
U 350 g brašna dodati jaje, prašak za pecivo, svinjsku mast i promešati. Dodati mleko, pa umesiti testo. Posuti višak brašna na radnu površinu i oklagijom razvući testo na debljinu 7-10 milimetara. Iseći u oblik kvadrata ili romboida i samo blago zarezati po dijagonali da se ne prepolovi. Pržiti u zagrejanom ulju, ocediti na ubrusu, pa servirati. Na kraju posuti šećer u prahu i karamel vanilu.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.