Za 2 osobe
800 g dagnji
2 dl belog vina
½ kašičice bibera
½limuna
1 kašika prezli
Marinada
4 čena belog luka
1 kašike peršuna
1 dl ulja
Prilog
200 g provansa mešavine povrća
Način pripreme
1. Napraviti marinadu od ulja, belog luka i peršuna.
2. Zagrejati šerpu. U zagrejanu šerpu staviti školjke. Dodati marinadu, belo vino i biber, sok od pola limuna. Sve dobro promešati. Dodati kašiku prezli,opet promešati i poklopiti. Ostaviti da se kuva na jakoj vatri 10-ak minuta (dok se školjke ne otvore).
3. Skuvati povrće. Serviti ga sa gotovim dagnjama.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.